Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Fröjdens FK Herrlag

Följ

Herrlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Fröjdens FK
Tabell
Lag M V O F P
1 Fröjdens FK 6 5 1 0 16
2 St Jakobs 1 0 1 0 1
3 Brämaregårdens FC 1 0 0 1 0
4 Bosna 1 0 0 1 0
5 Gamlestaden 1 0 0 1 0
6 BK Skottfint 1 0 0 1 0
7 Bergsjön 1 0 0 1 0

Match

Gamlestaden

0 - 3
Gamlestadsvallen
11 mars 2017
16:00

Fröjdens FK

Referat

Referat: Gamlestaden - Fröjdens FK

Laguppställning:
Paschim
Erik - Robin (K) - Philip - Niclas
Carl - Jonathan
Magnus - Simon - David Svensson
Naser

Bänk:
Carl-Christian Bergman
David Johnson Sinabulya
Darko Lipovac

Dagen till ära för vår fjärde träningsmatch bjöd Göteborg på årets finaste dag. Bländande solsken, mild bris och 7 grader plus i den krispiga marsluften. Fröjdens manskap var något decimerat och en trupp på 13 spelare äntrade Gamlestadsvallen där motståndet var spelplanens namne, Gamlestaden FF. Laget startades förra året och tog sig upp till division 6A under sin första säsong.

Förutsättningarna var klara för dagen, dags för avspark. Matchen började hyfsat jämnt. Några kombinationer snickrades ihop utan att komma fram till läge. Gamlestaden rullade sakta boll i backlinjen för att sedan dra raka djupledsbollar, något som backlinjen i Fröjdens enkelt avstyrde. 0-1 skulle dock dyka upp från en minst sagt oväntad källa. Nyförvärvet Erik Dahl startade matchen som högerback och fick i sjunde minuten bollen ca 25 m ut från mål, med en smakfullt trevlig studs. I huvudet tänkte han skott i krysset a la Quaresma, i verkligheten samma klass som Lucas Leiva. Skottet studsar dock över målvakten som redan ligger ner och övar på Laudrups målgest från 98 och 0-1 blir ett faktum för Fröjdens.

Motsolen tillsammans med en övertro på djupbollar gör att vi inte får igång vårt vanliga passningsspel. Gamlestaden hotar inte särskilt mycket men kommer till ett läge där Berndtzen får rädda på mållinjen. Men istället snickrar firma Eklund-Svantesson, som så många gånger förut, ihop 0-2 strax efter. Vi har sett det förut, långt svepande inlägg från vänster mot bortre. Nedtagning och skott. Kliniskt. Svantesson har fått en ny roll som offensiv mittfältare till höger där han verkligen kommer till sin rätt. Får bra avslut när han viker in med sin vänsterfot och bra attackvinkel på inlägg ifrån Eklund.

I paus är det glada toner men skam den som nöjer sig. Spelarna är överens om mer tålamod och riskminimering i anfallen. Dels blir spelet mer varierat och vi undviker jobbiga kontringar. Sagt och gjort, spelet blir bättre. Gamlestaden gör ett tappert försök med hög press första 15 men kunnandet och skickligheten gör att de flesta situationer kan spelas ut.

Ridån och matchen går ned efter 0-3 i 65:minuten. Mattsson slår hörnan från vänster på ett formidabelt sätt (ny förstaläggare?) och Sävenek dyker upp med en stenhård panna som hade ställt Ramos i skuggan. Matchen avlöper sedan på ett kontrollerat sätt. Paschim står för några imponerade insatser där han hänsynslöst tar smällen samtidigt som han räddar. Väl värd den hållna nollan och Paschim ”Maharadja” Prasad har utvecklats väldigt snabbt under den korta tiden han varit med oss.

Summa summarum, Fröjdens gör en bra insats. Trots litet manskap kämpar vi igenom 90 minuter och är i princip bättre i alla kategorier ett lag kan bedömas i. Veckans fröjd blir delad där den första är Erik Dahl. Sköter sin defensiv, fyller på bra utefter sin kant, bidrar med bra fotbollsfötter och ett engagemang för laget, det uppskattar vi. Paschim tar den andra platsen för sina insatser, vilja att bli bättre och den glada stämningen han alltid sprider.
Nu väntar två träningar denna vecka innan nästa träningsmatch mot BK Skottfint på Ruddalen 2 nästa söndag.

Ha det gott.
Robin Berndtzen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Erik Dahl 1 1 0 0 0 0
Magnus Svantesson 1 1 0 0 0 0
Simon Sävenek 1 1 0 0 0 0
Carl Agneman 1 0 0 0 0 0
David Johnsons Sinabulya Sempijja 1 0 0 0 0 0
David Svensson Muweke 1 0 0 0 0 0
Jonathan Mattsson 1 0 0 0 0 0
Naser Rahimi 1 0 0 0 0 0
Niclas Hemdal 1 0 0 0 0 0
Philip Berggren 1 0 0 0 0 0
Robin Berndtzen 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Paschim Prasad 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng